هیچ دانشجویی با خواندن یک بروشور دانشگاهی، نخواهد دانست که زندگی واقعی در استرالیا چطور است! شاید بتوانید اسم دانشگاه، شهریه، یا تعداد خوابگاهها را یاد بگیرید؛ اما چیزی درباره حسوحال روزهای اول دانشگاه، لهجه مردم بومی استرالیا، یا طعم اولین شب تنهایی در یک کشور غریب آنجا نوشته نشده است.
در این مقاله، بهسراغ خود دانشجویان بینالمللی در استرالیا رفتهایم تا داستانهای واقعی آنان از تحصیل در استرالیا را روایت کنیم؛ دانشجویانی که این مسیر را رفتهاند، اشتباه کردهاند، تجربه اندوختهاند، و حالا میتوانند صادقانه روایت کنند که «تحصیل در استرالیا» در دنیای واقعی یعنی چه.
اگر تصمیم دارید این مسیر را انتخاب کنید، یا حتی اگر همین حالا در حال آمادهشدن برای مهاجرت هستید، این روایتها میتوانند برایتان نوری در مسیر باشند؛ نوری از جنس تجربه.
سیستم آموزشی استرالیا از نگاه دانشجویان: نمره فقط با مشارکت و تفکر انتقادی به دست میآید!
خواندن داستانهای دانشجویان بینالمللی در استرالیا نشان میدهد که اکثر آنان در روزهای اول از تفاوت سیستم آموزشی در این کشور غافلگیر شدهاند! به گفته آنها، در استرالیا روش تدریس و انتظار استاد از دانشجوها اصلاً شبیه به وطنشان نیست. در این کشور فقط حضور در کلاس برای گرفتن نمره کافی نیست؛ بلکه باید فعالانه نظر بدهید، سؤال بپرسید، و حتی با استاد بحث کنید! برای بسیاری از دانشجویان ایرانی که به سیستم تئوری و نظری در ایران عادت دارند، این فضای جدید هم هیجانانگیز است و هم ترسناک!
رینا، دانشجوی ژاپنی در استرالیا تجربه خود از سیستم درسی استرالیا را اینطور روایت میکند:
«در ژاپن، معمولاً استاد حرف میزد و ما فقط یادداشت برمیداشتیم؛ کسی وسط صحبت استاد حرف نمیزد! اما در دانشگاه استرالیا همه چیز متفاوت بود. استادها در استرالیا دوست دارند شما آنها را نقد کنید؛ نه این که فقط حرفهایشان را حفظ کنید!»
تجربه رینا، دانشجوی بین المللی، از سیستم آموزشی استرالیا
او در ادامه داستان تحصیل خود در استرالیا، میگوید: « من این را اوایل نمیفهمیدم و فقط مطالب را تکرار میکردم. یکبار یکی از استادان استرالیایی به من گفت: “من از شما نظر میخواهم، نه بازگو کردن جزوه.” آن لحظه برای من یک نقطهی عطف در دوران تحصیلم در استرالیا بود!»
تجربه دانشجویان از هزینه تحصیل در استرالیا: خرجها زیاد هستند، ولی قابل مدیریتاند!

تجربهی اکثر دانشجویان بینالمللی از هزینههای زندگی و تحصیل در استرالیا، با یک شوک شروع میشود. شوکی که معمولاً از قبض اول اجاره یا اولین خرید سوپرمارکتی آغاز میشود. اما بعد از چند هفته، بیشتر آنها یاد میگیرند چطور خرجها را مدیریت کنند، از کجا خرید کنند، و چطور سبک زندگیشان را با واقعیت مالی تطبیق دهند.
نیلوفر حسینی، ۲۴ ساله، دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی در دانشگاه ملبورن، تجربه خود از هزینههای زندگی در استرالیا را اینطور روایت میکند:
«وقتی وارد خوابگاه شدم، مسئول پذیرش با لبخند گفت: “اجارهتان برای این ماه ۹۴۵ دلار است.” چیزی نگفتم، اما توی ذهنم داشتم سریع حساب میکردم: یعنی بیش از ۷۵ میلیون تومان فقط برای یک اتاق اشتراکی؟! اما خب، بهجای ناامیدی، سریع با یکی از همکلاسیهایم همخانه شدم و اجارهام به ۶۷۰ دلار رسید.»
او حالا خریدهایش را فقط از فروشگاه ALDI انجام میدهد، لیست خریدش را از قبل مینویسد و با کمک اپهایی مثل Too Good To Go غذاهای ارزانقیمت رستورانها را در پایان روز میخرد. او میگوید: «بیرونرفتن را حذف نکردهام؛ فقط یاد گرفتهام چهوقت و کجا باید خرج کنم.» او ادامه میدهد: «شهریهام ۱۷,۶۰۰ دلار در هر ترم است. خانوادهام از ایران کمکم میکنند، اما خودم هم با یک شغل پارهوقت در کتابخانه دانشگاه، ماهی حدود ۱,۱۰۰ دلار درمیآورم و زندگی پیش میرود.»
💡 اگر میخواهید دقیقتر بدانید چگونه میتوان هزینههای زندگی دانشجویی در استرالیا را کنترل کرد و واقعاً از پس آن برآمد، پیشنهاد میکنیم حتماً نگاهی به مقالهی «چطور یک دانشجوی بینالمللی در استرالیا میتواند پسانداز کند؟» بیندازید. در این مطلب، راهکارهایی آمده که نه فقط کاربردی هستند، بلکه از دل تجربهی واقعی دانشجویان نوشته شدهاند.
تجربه نیما از هزینههای زندگی در استرالیا: زندگیام لوکس نیست، اما راحت است!
یک دانشجوی دیگر، نیما رحمانی، ۲۲ ساله، دانشجوی کارشناسی IT در دانشگاه نیوکاسل، در مورد هزینهی زندگی در استرالیا اینطور میگوید:
«هزینهی غذا در استرالیا اوایل واقعاً کلافهام کرده بود. قیمتها با آنچه در ایران عادت داشتم، زمین تا آسمان فرق داشت. اما یک جور توفیق اجباری بود که باعث شد خودم آشپزی یاد بگیرم. اینطوری هم هزینههایم پایینتر آمده و هم تغذیهام بهتر شده است. حالا بهترین عدسپلوهای شهر را میپزم!»
💡 برای آشنایی بیشتر با غذا خوردن در استرالیا و انتخابهای سالم و اقتصادی، مقالهی «غذا خوردن در استرالیا: گزینههای ارزان و سالم برای دانشجویان» میتواند برایتان بسیار مفید باشد.
نیما در تجربه خود، دربارهی هزینههای دیگر زندگی هم توضیح میدهد:
«اجارهام برای یک اتاق در خانه اشتراکی ماهی ۷۲۰ دلار است. البته اگر کمی از مرکز شهر فاصله بگیرید، اجارهها پایینتر هم میآید. من یاد گرفتم سبک زندگیام را با درآمد حاصل از ۱۵ تا ۲۰ ساعت کار پارهوقت تطبیق دهم. زندگی دانشجوییام در استرالیا شاید لوکس نباشد، اما راحت است.»
تجربه شروین از هزینههای تحصیل در استرالیا
در کنار تجربههایی مثل شروین، آمارها هم تصویر روشنی از هزینهها میدهند. بر اساس تجربهی دانشجویان بینالمللی در سال ۲۰۲۵، میانگین هزینهی زندگی ماهانه در شهرهایی مانند ملبورن، سیدنی و بریزبین (بدون احتساب شهریه) بین ۱,۶۰۰ تا ۲,۲۰۰ دلار است. شهریه دانشگاهها نیز بسته به رشته و مقطع، از ۱۵,۰۰۰ تا ۴۰,۰۰۰ دلار در سال متغیر است. اگر قصد تحصیل در استرالیا را دارید، بهترین تصمیم این است که از همین حالا، بودجهای دقیق و واقعبینانه برای ماههای آینده طراحی کنید.
تجربه دانشجویان از شوک فرهنگی در استرالیا: جایی که استاد را با اسم کوچک صدا میزنند!

در قدم دوم به سراغ دانشجویان بین المللی رفتیم تا تجربه آنان از شوک فرهنگی در سیستم آموزشی استرالیا را بپرسیم. به گفته آنها، تا وارد کلاس میشوی، همهچیز آشنا به نظر میرسد: صندلیها، تخته، استاد… اما کافیست چند دقیقه بگذرد تا متوجه شوید که در استرالیا، دانشگاهرفتن بسیار متفاوت از ایران، چین، ژاپن و بسیاری از کشورهای شرقی است.
آکیهو (Akiho) از ژاپن، دانشجوی کارشناسی مدیریت بازرگانی در دانشگاه ملبورن، یکی از همین دانشجویان است. او از طریق یک برنامهی تبادل دانشآموزی به استرالیا آمده بود و حالا چند سال است که بهصورت تماموقت در ملبورن زندگی و تحصیل میکند. او میگوید:
«اولین چیزی که در استرالیا من را شگفتزده کرد، رفتار خودِ دانشجوها بود. اینکه چقدر جدی درس میخوانند، سؤال میپرسند، و بیپروا نظرشان را در کلاس میگویند. در ژاپن، ما معمولاً منتظر میمانیم استاد حرف بزند. اما اینجا، از روز اول ازم انتظار میرفت در بحثها شرکت کنم. اولش سخت بود، اما بعد از مدتی حس کردم این فضا دارد کمکم میکند شجاعتر شوم.»
💡 کنار آمدن با تفاوتهای فرهنگی، مخصوصاً در روزهای اول، میتواند گیجکننده و چالشبرانگیز باشد. اگر شما هم نگران مواجهه با فرهنگ جدید هستید، توصیه میکنیم مقالهی «چطور با شوک فرهنگی در استرالیا کنار بیایید؟» را بخوانید. در این راهنما، راهکارهایی آمده که از دل تجربهی دانشجویان بینالمللی بیرون آمده و میتواند در همان هفتههای ابتدایی بسیار نجاتبخش باشد.
داستان دانشجوی اهل نپال از شوک فرهنگی در دانشگاه استرالیا: در کلاسهای استرالیا، صمیمت نشانه احترام بود!
آیوش از نپال، ۲۶ ساله و دانشجوی مقطع دکترای علوم محیطی در دانشگاه وسترن سیدنی، میگوید تحصیل در استرالیا برای او پر از شوکهای فرهنگی بود. او که تجربه خود را در سایت StudyAstralia بیان کرده است، از شوک فرهنگی هنگام تحصیل در استرالیا اینطور تعریف میکند:
«من از نپال برای تحصیل به استرالیا رفته بودم. در نپال، استادها را با اسم کوچک صدا نمیزدیم. روز اول دانشگاه، یکی از همکلاسیهایم به استاد گفت: «هی، مارک!»
تجربه آیوش از نپال، سایت StudyAstralia
من واقعاً از این برخورد جا خوردم. احساس کردم بیاحترامیست. اما بعد فهمیدم در دانشگاههای استرالیا صمیمیت نشانهی احترام است!»
آیوش حالا عضوی از کانون بینالمللی دانشجویان دانشگاه شده و به دانشجویان تازهوارد مشاوره میدهد تا با تفاوتهای فرهنگی در این کشور اخت بگیرند. اکثر دانشجویان بینالمللی در استرالیا این تفاوتها را هیجانانگیز میبینند؛ بعضی دیگر چند هفته طول میکشد تا با آن کنار بیایند. اما به گفته اکثر دانشجویان، همین تفاوتها باعث رشده است رشد کنند، قویتر شوند و جهان را جور دیگری ببینند.
👈 بسیاری از دانشجویانی که تجربهشان را خواندید، پیش از پذیرش، بارها رد شده بودند یا انتخاب نادرستی داشتند. ما در گروه آریا با استفاده از تجربه همین دانشجویان به شما کمک میکنیم که از اشتباهاتشان دوری کنید و احتمال ریجکتی را برای خودتان به حداقل برسانید. با پشتوانهی ۱۹ سال تجربه و بررسی صدها پرونده واقعی، پیچهای تند این مسیر را میشناسیم و کمک میکنیم از همان اول، گامهای درست را بردارید.
تجربه ارتباطات بینفرهنگی در استرالیا: خودتان باید سر صحبت را باز کنید!
اگر قصد تحصیل در استرالیا را دارید، خوب است تجربه دانشجویان خارجی دیگر از تعامل در استرالیا را هم بشنوید! تعامل با استرالیاییها در دانشگاه مثل یک تمرین برای خروج از لاک فرهنگی خودتان است. بعضیها تصور میکنند که پیدا کردن دوست در یک کشور انگلیسیزبان، سخت و زمانبر است؛ اما واقعیت ماجرا غافلگیرکنندهتر از چیزی است که فکر میکنید!
آکیهو، دانشجوی ۲۳ سالهی ژاپنی رشتهی آموزش در دانشگاه موناش، تجربه خود از تجربه خود تعامل با استرالیاییها را در سایت Study Astralia اینطور تعریف میکند:
«برخلاف تصوری که از کشورهای غربی داشتم، مردم اینجا فوقالعاده گرم و دوستداشتنی هستند. اوایل نگران بودم نتوانم دوست پیدا کنم، اما بعد فهمیدم که راحتتر از چیزی که فکر میکردم بود.»
تجربه آکیهو، دانشجوی ژاپنی در استرالیا، منتشر شده در سایت
StudyAstralia
او حالا سفیر رسمی Study Melbourne در سال ۲۰۲۵ شده، داستانش را در پادکست SBS ژاپنی تعریف کرده است. آکیهو، میگوید اگر از همان روز اول آن ترس اولیه را کنار نمیگذاشت، هیچ کدام از این اتفاقات خوب رخ نمیدادند. نکتهای که آکیهو و بسیاری از دانشجویان دیگر از دل تجربهشان میگویند این است: وقتی برای تحصیل به استرالیا میروید، منتظر نباشید کسی سر صحبت را باز کند؛ خودتان آغازگر گفتوگو با دانشجویان دیگر باشید. مردم استرالیا بسیار مهاجرپذیرند و از ارتباط استقبال میکنند.
کلاس درس در استرالیا: جایی که استاد فقط سخنرانی نمیکند!
«اینجا کسی صرفاً برای حفظ کردن جزوهها، نمره نمیگیرد!» این یکی از مهمترین نکاتی است که هنگام خواندن داستانهای تحصیل در استرالیا متوجه میشویم. استادان این کشور بیشتر از آنکه سخنران باشند، نقش راهنما دارند. سبک تدریس، پژوهشمحور و مشارکتیست؛ و مشارکت فعال در کلاس، یک امتیاز اضافه نیست؛ بلکه بخشی اساسی از نمره نهایی شماست!
یوشی تاکاهاشی، ۲۳ ساله، دانشجوی ژاپنی رشته روانشناسی در دانشگاه سیدنی، تجربهاش از کلاسهای دانشگاهی را اینطور تعریف میکند: «جلسه اول کلاس تفکر انتقادی (Critical Thinking) در استرالیا، فکر کردم اشتباهی آمدهام! چون استاد اصلاً درس نداد؛ فقط چند سوال مطرح کرد و گفت: “این هفته هرکدامتان باید یک کیس واقعی پیدا کنید و در جلسه بعد از آن دفاع کنید.” او در ادامه روایتش میگوید:
یوشی تاکاهاشی، دانشجوی رشته روانشناسی در استرالیا؛ سایت StudyAstralia
«من هم مثل اکثر دانشجویان بینالمللی، به سیستم آموزش سنتی عادت کرده بودم؛ عادت داشتم دانشجو بیشتر شنونده باشد. چند هفته طول کشید تا بفهمم که در استرالیا قرار نیست کسی به من دانش تزریق کند! در این کشور، اساتید به شما کمک میکنند تا خودتان مسیر یادگیری خود را کشف کنید.»
یوشی در ادامه تجربه خود میگوید: «الان بعد از یک سال، میفهمم که همین آزادی عمل باعث شده من بهتر فکر کنم، بهتر بنویسم، و حتی بهتر صحبت کنم. در دانشگاه های استرالیا مهم نیست زبان مادریات چیست؛ اگر حرفی برای گفتن داشته باشی و با استدلال از آن دفاغ کنی، برای حرفت ارزش قائل میشوند.»
پس اگر دنبال دانشگاهی هستید که همهچیز را آماده تحویلتان بدهد، استرالیا انتخاب درستی نیست. اما اگر میخواهید مستقل فکر کردن را یاد بگیرید و درگیر فرایند یادگیری شوید، این کشور بهترین انتخاب برای تحصیل است.
تجربهی واقعی دانشجویان بینالمللی از فضای دانشگاههای استرالیا | از آرامش محیط تا فشار نمرهدهی

در سیستم آموزشی استرالیا، همه چیز هم گل و بلبل نیست! درست است که فضا دوستانه است و کل تیم دانشگاه از شما حمایت میکنند؛ اما واقعیت این است که زیر این ظاهر آرام، فشارهای خاص خودش هم وجود دارد؛ مخصوصاً برای دانشجویان بینالمللی که از سیستم آموزشی سنتیتری به استرالیا آمدهاند.
بیایید داستان مهدی نیکفر، ۲۵ ساله، دانشجوی ایرانی کارشناسی ارشد مهندسی عمران در دانشگاه RMIT استرالیا را بخوانیم:
«من از ایران برای تحصیل به استرالیا رفتم. روز اولی که وارد دانشگاه شدم، همهچیز خیلی راحت به نظر میرسید. استاد لباس رسمی بر تن نداشت، با دانشجویان شوخی میکرد،و حتی گفت: «میتوانید من را به اسم کوچک (جیم) صدا بزنید؛ نه پروفسور فلانی!» من خوشحال شدم که با جوی اینقدر صمیمی روبرو هستم. ولی بعد فهمیدم که اینجا سختگیریها در پشت پرده است!»
«در ایران به نمره ۱۸ یا ۱۹ عادت داشتم، اما اینجا وقتی در تکلیف اول امتیاز ۶۰ از ۱۰۰ گرفتم، فهمیدم که اینجا معیارهای نمرهدهی متفاوت است. استاد گفت: “نمره ۶۰ یعنی خوب؛ نمره ۷۰ یعنی خیلی خوب؛ و ۸۰ به بالا یعنی عالی.” آن روز فهمیدم که سیستم نمرهدهی در دانشگاه های استرالیا، به دانشجویان اعتمادبهنفس کاذب نمیدهد. بلکه کمکتان میکند که واقعا خود را محک بزنید.»
البته هرچند دانشگاههای این کشور در ارائه نمره سختگیرند، اما به سلامت روان دانشجویان اهمیت زیادی میدهند. اکثر دانشگاههای استرالیا یک مرکز مشاورهی رایگان دارند تا در صورت نیاز، کمک روحی روانی رایگان دریافت کنید. استادهای استرالیا معمولاً در هفتههای شلوغ و پرکار، به دانشجویان یادآوری میکنند که در صورت فشار، میتوانند از این مراکز کمک بگیرند.
مهدی، در ادامه تجربه خود اضافه میکند:
«من یک بار ددلاین یکی از پروژهها را بهخاطر بیماری از دست دادم. به استادم ایمیل زدم و در عرض دو ساعت جواب گرفتم: «سلامتیات را در اولویت قرار بده. بعداً فکری در مورد ددلاین پروژه خواهیم کرد.» این برخورد از سمت یک استاد برای من عجیب بود؛ چون در ایران، غیبت سر جلسه امتحان به معنای نمره صفر بود.
تجربه مهدی، دانشجوی ایرانی از محیط دانشگاهی استرالیا
پس اگر دانشجوی بینالمللی هستید، از صحبت کردن با استاد در مورد شرایط خاصتان نترسید. برخلاف خیلی از کشورها، در دانشگاههای استرالیا حرفتان شنیده میشود، حتی اگر جواب همیشه مثبت نباشد. دانشگاههای استرالیا شاید سختگیر باشند، ولی غیرمنطقی نیستند. اگر مسئولیتپذیر باشید و با برنامه جلو بروید، نهتنها با سیستم آموزشی این کشور کنار میآیید، بلکه از آن لذت نیز خواهید برد.
داستانی واقعی از فضای دانشجویی در استرالیا: حالوهوای دانشگاهها دوستانه است!

به گفته دانشجویان استرالیا، دانشگاههای استرالیا در ظاهر خیلی «کژوال» بهنظر میرسند. کسی با کتوشلوار رسمی به کلاس نمیآید، استادها شوخی میکنند و اسم کوچکشان را میگویند، و هر جلسه کلاس با یک مکبوک، قهوه دستساز، و حال و هوای دوستانه شروع میشود. اما وقتی وارد ترم میشوید، میفهمید در دل این فضای دوستانه، سیستمی حرفهای و جدی وجود دارد.
کارن، ۲۳ ساله، دانشجوی اهل مالزی در دانشگاه UNSW، تجربه خود از تحصیل در استرالیا را اینطور تعریف میکند:
«من از مالزی برای تحصیل به استرالیا رفتم. وقتی وارد دانشگاه شدم تا هفته سوم حس میکردم اوضاع خیلی راحت است. اما وقتی اولین پروژه را تحویل دادیم، استاد با یک جمله بیدارمان کرد:
تجربه کارن، دانشجوی اهل مالزی در دانشگاه UNSW استرالیا
“این سطح برای این درس کافی نیست!”
از آن به بعد فهمیدم اینجا، در دل این جو دوستانه، رقابتی پنهان هم وجود دارد.»
او اضافه میکند:
«بچهها ممکن است در کلاس با لبخند و انرژی حرف بزنند، ولی رقابت هم وجود دارد و همه دنبال نمره بالا هستند. مخصوصاً دانشجوهای هارجی که میخواهند بعداً وارد بازار کار استرالیا بشوند. اینجا توقعات از دانشجویان بینالمللی بالا است.
«ما در هر کورس، حداقل دو پروژه گروهی داشتیم که باید نتیجهی آن را جلوی کلاس ارائه میدادیم. استاد از ما فقط تحقیق نمیخواست؛ تحلیل دقیق، فرمت استاندارد ارجاع (APA)، و حتی نحوهی ارائه هم در نمره لحاظ میشد.»
او ادامه میدهد: «از هفتهی دوم به بعد، همهچیز روی دوش خودمان بود. نه کسی پیگیری میکرد که عقب افتادهای یا نه، نه کسی یادآوری میکرد که چه کاری را انجام ندادهای. اول فکر میکردم صمیمیتی که در استرالیا بین استادها و دانشجوها وجود دارد، یعنی کار راحتتر است. اما خیلی زود فهمیدم این جو صمیمی به معنای عدم جدیت نیست؛ بلکه به معنای اعتماد است. در دانشگاههای این کشور کسی شما را کنترل یا توبیخ نمیکند؛ چون در استرالیا انتظار میرود که به عنوان یک انسان بالغ، مسئولیتپذیر باشید.»
کار دانشجویی در استرالیا: آسان نیست، اما ارزشش را دارد.

کار دانشجویی در استرالیا بخشی جدا نشدنی از زندگی دانشجوهاست! پس اجازه دهید چند داستان از زبان دانشجویان بینالمللی که هنگام تحصیل به کار پاره وقت نیز مشغول بودند، بخوانیم.
در استرالیا، بسیاری از دانشجویان بینالمللی اولین شغلشان را در همان هفتههای اول پیدا میکنند؛ قانوناً دانشجویان بینالمللی در استرالیا میتوانند تا ۴۸ ساعت در دو هفته کار کنند. بعضی دانشجویان این ساعتها را جمع میکنند و فقط آخر هفتهها کار میکنند، بعضیها هم بین کلاسها. در هر حالت، اگر درآمد ماهانهتان بین ۱۵۰۰ تا ۲۱۰۰ دلار باشد، میتوانید بخش زیادی از هزینههای ماهانه زندگی را پوشش دهید؛ بدون اینکه کیفیت تحصیلتان پایین بیاید.
ماریا، ۲۴ ساله از شیلی، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی در سیدنی در مورد تجربه خود از کار دانشجویی در استرالیا میگوید: «اولین شغلم در استرالیا، فروشندگی در یک فروشگاه لباس بود. روز، حتی نمیفهمیدم مشتریها چی میپرسند! اما با کمک همکارها و تمرین زیاد، زبانم بهتر شد و یاد گرفتم چطور با آدمهای مختلف در استرالیا ارتباط برقرار کنم.» او خاطره خود از دوران کار دانشجویی در استرالیا را اینطور تعریف میکند:
ماریا از شیلی، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی در سیدنی
حقوقم ساعتی حدود ۲۵ دلار بود، و در ماه تقریباً ۱۶۰۰ دلار درمیآوردم. این پول کمک میکرد بخش بزرگی از اجاره و مخارج غذا را خودم بپردازم و به خانوادهام بیشازحد فشار نیاید.»
اگر کار کردن همزمان با تحصیل یکی از دغدغههای شماست، مقالهی «پولسازترین کارهای دانشجویی در استرالیا» را از دست ندهید. این مطلب به شما کمک میکند انتخابهای پردرآمدتری برای شغلهای دانشجویی داشته باشید و خلاف قوانین کار در استرالیا عمل نکنید.
داستان دیپا از کار در حین تحصیل در استرالیا: «درآمدم بخش بزرگی از هزینههای تحصیلم را پوشش میدهد!»
برای دیپا، دانشجوی ۲۳ سالهی رشته MBA در دانشگاه مککواری، سختترین بخش زندگی دانشجویی در استرالیا نه زبان بود، نه تنهایی، نه غربت؛ بلکه هماهنگی بین درس و کار بود. این موضوع شاید در نگاه اول ساده به نظر بیاید؛ اما وقتی در عمل با دهها وظیفهی موازی روبهرو میشوید، متوجه میشوید که چقدر پیچیده است!
دیپا در استرالیا هفتهای ۲۰ ساعت در یک فودکورت شلوغ کار میکند. او با همین شغل ماهی حدود ۱۸۰۰ دلار درآمد دارد؛ درآمدی که بخش بزرگی از هزینههایش را پوشش میدهد. او اما خیلی زود فهمید اگر قرار است از پس هر دو مسئولیت (کار و تحصیل همزمان در استرالیا) بربیاید، باید برای هر دقیقهاش برنامه داشته باشد. او تجربه خود را اینطور تعریف میکند:
«هر دوشنبه صبح، تقویمم را باز میکنم. اول ساعت کلاسها را وارد میکنم، بعد از مدیر شیفتم میخواهم دقیقاً براساس همین ساعات، شیفت کارم را بچیند. برای انجام تکالیف، زمان مشخص دارم. حتی غذا خوردن و رفتوآمد را هم حساب میکنم. چون اینجا، زمان طلا نیست؛ اکسیژن است.»
داستان دیگران را شنیدیم؛ حال شما داستان خودتان را بسازید…
آنچه در این مقاله خواندید، ممکن است تجربهی فردای شما از تحصیل در استرالیا باشد. به شرط آنکه مرحلهی اول را درست و دقیق طی کنید: گرفتن پذیرش. واقعیت این است که بسیاری از دانشجویان دقیقاً در همین مرحله متوقف میشوند. نمیدانند از کجا شروع کنند، کدام دانشگاه مناسب شرایطشان است، یا اصلاً با این رزومه و مدارک، شانسی برای پذیرش دارند یا نه.
ما در گروه آریا اینجاییم تا مسیر را برایتان روشن کنیم.
در یک جلسهی مشاورهی رایگان، بهصورت کامل و شخصیسازیشده:
✅ شرایط و رزومه شما را بررسی میکنیم و دانشگاههایی را معرفی میکنیم که واقعاً با وضعیتتان همخوانی دارند
✅ اگر نمره زبانتان کامل نیست، راهحلهای قانونی برای پذیرش مشروط را با جزئیات به شما توضیح میدهیم
✅ اگر گپ تحصیلی یا تغییر رشته دارید، کمکتان میکنیم متن توجیهی مناسب و قانعکننده بنویسید
✅ همهی مدارک را با دقت بررسی میکنیم و تا زمان دریافت نامه پذیرش، همراهتان خواهیم بود
اگر میخواهید قبل از هر اقدامی، تصویر روشنی از مسیر خود داشته باشید و بدانید که واقعاً شانس پذیرش دارید یا نه، کافیست از طریق شماره 02188240445 یک جلسه مشاوره رایگان رزرو کنید.