دانشگاه نوشیروانی بابل

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

دانشگاه نوشیروانی بابل

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل که به آن موسسه‌ی صنعتی نوشیروانی نیز گفته می‌شود، در سال 1348 در شهر بابل، استان مازندران واقع در شمال ایران ساخته شد. بانی دانشگاه فردی خیر و نیکوکار به نام سید حسین فلاح نوشیروانی، اهل شهر بابل بود.

در ابتدا، دانشگاه به عنوان موسسه‌ی آموزش معلم فنی تاسیس شد اما در سال 8-1357 با دانشگاه مازندران ادغام شد و به عنوان دانشکده‌ی مهندسی دانشگاه مازندران فعالیت خود را ادامه داد. فرایند استقلال و جدا شدن دانشگاه در سال 4-1383 شروع شد و در نهایت، در سال 2008 با عنوان موسسه‌ی صنعتی نوشیروانی شروع به فعالیت کرد. از آن زمان به بعد، موسسه‌ی صنعتی نوشیروانی بابل ارتقا پیدا کرد و «دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل» شد.

دانشگاه نوشیروانی بابل یکی از مراکز مهم و تاثیرگذار در پژوهش‌های دانشگاهی است و همواره در بین بهترین مدارس آموزش عالی کشور رتبه بندی شده است. در حال حاضر 6100 دانشجو در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل مشغول به تحصیل هستند. تعداد دانشجویان به تفکیک مقطع عبارتست است: 4800 نفر دانشجو در مقطع کارشناسی و 1300 دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی، یعنی کارشناسی ارشد و دکترا. تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه 182 نفر است.

چرا دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل؟

جایگاه علمی و دستاوردها

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل یکی از معروف‌ترین و معتبرترین دانشگاه‌های فنی ایران است. این دانشگاه شش مدرسه و امکانات و تسهیلات گسترده‌ی آموزشی، آزمایشگاهی و تحقیقاتی دارد.

از طرف دیگر، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل طبق رتبه بندی دانشگاه‌های آموزش عالی تایمز(THE) موفق شده است در بین دانشگاه‌های ایرانی رتبه‌ی اول را کسب کند و در رتبه بندی جهانی سال 2019 THE، در رتبه‌های بازه‌ی 400 – 351 قرار گرفته است. علاوه بر اینها، دانشگاه نوشیروانی بابل رتبه‌ی 55ام در میان دانشگاه‌های جوان جهان و 43ام در بین دانشگاه‌های آسیا را از آن خود کرده است.

در سال 2018، رتبه‌ی دانشگاه نوشیروانی بابل طبق رتبه بندی تایمز (THE) اول در ایران و در بازه‌ی 301 تا 350 جهان بود. همچنین در دسته‌بندی مهندسی، این دانشگاه در سطح جهانی در بازه‌ی 201 تا 250 رتبه بندی شد.

طبق رتبه بندی دانشگاه شانگهای در سال 2017، رتبه‌ی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در بین دانشگاه‌های جهان در رشته‌ی مهندسی مکانیک، در بازه‌ی 101 تا 150جهان بود و در رشته‌ی مهندسی شیمی، در بازه‌ی 201 تا 300 جهان رتبه بندی شد.

در رتبه بندی سال 2018 شانگهای، دانشگاه نوشیروانی هفتمین دانشگاه برتر ایران بود. در رتبه بندی سال 2019 U.S. News & World Report، رتبه‌ی این دانشگاه در بخش علوم مهندسی، 231ام جهانی شد.

دانشکده‌های دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

دانشگاه نوشیروانی بابل از شش دانشکده علمی و فنی تشکیل شده است که به شرح زیر هستند:

  • علوم پایه
  • مهندسی شیمی
  • مهندسی عمران
  • مهندسی برق و کامپیوتر
  • مهندسی مواد و صنعتی
  • مهندسی مکانیک

دانشکده‌ی علوم

در دانشکده‌ی علوم رشته‌های شیمی، ریاضی و فیزیک در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد برگزار می‌شوند. این دانشکده از 28 استاد فعال در زمینه‌ی پژوهش برخوردار است.

دانشکده‌ی مهندسی شیمی

دانشکده‌ی مهندسی شیمی کار خود را با پذیرش در مقطع کارشناسی شروع کرد اما اکنون در مقطع تحصیلات تکمیلی، کارشناسی ارشد و دکترا، نیز دانشجو می‌گیرد. تعداد اعضای هیئت علمی دانشکده، 9 استاد تمام وقت است. دستاوردهای این دانشکده 80 مقاله‌ی ISI، 76 مقاله‌ی کنفرانس و پنج پروژه‌ی پژوهشی هستند.

رشته‌های این دانشکده در مقطع کارشناسی عبارتند از مهندسی شیمی (فرایند طراحی صنایع نفت) و مهندسی شیمی (صنایع غذایی). در مقطع کارشناسی ارشد رشته‌ی مهندسی شیمی پیشرفته و در مقطع دکترا رشته‌های مهندسی شیمی عمومی و مهندسی شیمی بیوتکنولوژی ارائه می‌شود.

گروه‌های آکادمیک دانشکده‌ی مهندسی شیمی عبارتند از صنایع غذایی، بیوتکنولوژی و نفت و گاز.

دانشکده‌ی مهندسی عمران

دانشکده‌ی عمران در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا پذیرش دانشجو دارد. رشته‌های مقطع کارشناسی عبارتند از: مهندسی عمران (عمران) و مهندسی عمران (نقشه برداری). در مقطع کارشناسی ارشد، رشته‌های این دانشکده عبارتند از: مهندسی عمران (سازه)، مهندسی عمران (ژئوتکنیک) و مهندسی عمران (محیط زیست). رشته‌ی مهندسی عمران (سازه) تنها رشته‌ی مقطع دکتراست.

گروه‌های آکادمیک دانشکده‌ی عمران عبارتند از سازه، ژئوتکنیک، محیط زیست و نقشه برداری. تعداد کل استادان و اعضای هیئت علمی دانشکده‌ی عمران 35 نفر است.

دانشکده‌ی برق و کامپیوتر

دانشکده‌ی برق و کامپیوتر دانشگاه نوشیروانی بابل یکی از مجهزترین مراکز دانشگاهی در کشور است و 17 آزمایشگاه دارد. هر ساله پروژه‌های تحقیقاتی و صنعتی بسیاری در این دانشکده به دست استادان و دانشجویان آن به انجام می‌رسند. دانشکده‌ی مهندسی برق و کامپیوتر به خاطر پیشینه‌ی علمی خود مشهور است که در تعداد آزمایشگاه‌ها، پروژه‌های صنعتی، مقاله‌های بین المللی و نقل قول‌های آن قابل مشاهده است.

رشته‌هایی که در این دانشکده برگزار می‌شوند در مقطع کارشناسی عبارتند از مهندسی برق (الکترونیک)، مهندسی برق (قدرت)، مهندسی برق (کنترل)، مهندسی برق (ارتباطات) و مهندسی کامپیوتر (سخت افزار). در مقطع کارشناسی ارشد، رشته‌های مهندسی برق (الکترونیک)، مهندسی برق (قدرت)، مهندسی برق (کنترل)، مهندسی برق (ارتباطات) و مهندسی زیست پزشکی (بیو الکتریک) برگزار می‌شوند. در مقطع دکترا رشته‌های مهنسی برق، مهندسی برق (ارتباطات) و مهندسی زیست پزشکی (بیو الکتریک) در این دانشکده برگزار می‌شوند.

گروه‌های آکادمیک دانشکده‌ی برق و کامپیوتر عبارتند از: قدرت، الکترونیک، کنترل، کامپیوتر، ارتباطات و مهندسی زیست پزشکی.

دانشکده‌ی مهندسی مکانیک

دانشکده‌ی مهندسی مکانیک از پرسنلی باتجربه تشکیل شده است و از فعال‌ترین مراکز علمی محسوب می‌شود. این دانشکده کار خود را با مقطع کارشناسی شروع کرد اما در حال حاضر در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا نیز پذیرش دانشجو دارد. دو کنفرانس در زمینه‌ی دینامیک سیالات و دینامیک ساخت و تولید در این دانشکده برگزار شده است؛ تعداد مقالات ISI آن بیش از 126، تحقیقات علمی بیش از 56، مقالات کنفرانس بیش از 100 و پروژ‌ه‌های تحقیقاتی بیش از 10 مورد بوده است.

رشته‌های ارائه شده در مقطع کارشناسی مهندسی مکانیک (جامدات)، مهندسی مکانیک (حرارت و سیالات)، مهندسی مکانیک (ساخت) و مهندسی صنعتی (فناوری صنعتی) است. در مقطع کارشناسی ارشد رشته‌های مهندسی مکانیک (طراحی کاربردی)، مهندسی مکانیک (حفظ انرژی)، مهندسی مکانیک (ساخت) و مهندسی مکانیک (شناخت و انتخاب مواد) ارائه می‌شوند. در مقطع دکترا نیز رشته‌های مهندسی مکانیک (طراحی کاربردی)، مهندسی مکانیک (حفظ انرژی) و مهندسی مکانیک (ساخت) پذیرش دارند.

مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی

دانشگاه نوشیروانی یک مرکز تحقیقات نانوتکنولوژی نیز دارد که بیش از 20 استاد تحصیلات تکمیلی دارد.


بیشتر بخوانید:

بهترین رشته‌ ها برای مهاجرت به استرالیا

دانشگاه ساسکاچوان

دانشگاه کانادا وست

دانشگاه منیتوبا

دانشگاه لثبریج

دانشگاه بروک

دانشگاه بریتیش کلمبیای شمالی

دانشگاه ترینیتی وسترن

دانشگاه ترنت

دانشگاه ویکتوریا


 

می توانید این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Call Now Button