دانشگاه آیت الله بروجردی
در این مقاله نگاهی اجمالی خواهیم داشت به دانشگاه آیت الله بروجردی و سعی خواهیم کرد اطلاعات مفیدی را در اختیار شما سروران گرامی قرار دهیم. عناوینی که در این مقاله قصد داریم به آنها بپردازیم عبارت است از:
- مقدمهای بر دانشگاه آیت الله بروجردی
- نگاهی بر تاریخچۀ دانشگاه آیت الله بروجردی
- اطلاعات کلی دانشگاه آیت الله بروجردی
- از ساختمان اجارهای تا پردیس بزرگ شهر
- سرانۀ نیروهای استخدامی در دانشگاه آیت الله بروجردی
- بهترین رتبۀ ورودی دانشگاه آیت الله بروجردی
مقدمهای بر دانشگاه آیت الله بروجردی
دانشگاه آیت الله بروجردی یکی از مراکز آموزش عالی دولتی شهر بروجرد در استان لرستان است که طرح احداث آن در اسفندماه سال ۱۳۸۵در سفر استانی هیئت دولت به استان لرستان به تصویب رسید. در نیمسال دوم سال تحصیلی ۸۶–۸۵ از طریق تفاهمنامه با دانشگاه علامه طباطبایی تهران، یک گروه دانشجو در رشتۀ حقوق (محل تحصیل بروجرد) در دانشگاه پذیرش شدند. در سال بعد نیز در سه رشتۀ حقوق، پژوهشگری علوم اجتماعی و اقتصاد نظری از طریق آزمون سراسری دانشگاه علامه طباطبایی (واحد بروجرد) اقدام به پذیرش دانشجو کرد.
نگاهی بر تاریخچۀ دانشگاه آیت الله بروجردی
دانشگاه آیت الله بروجردی در اواخر سال ۱۳۸۶ از دانشگاه علامه طباطبایی تهران مستقل گردید و آغاز به کارش در این شهر رسماً اعلام شد. پس از انتصاب نصرالله محبوبی به ریاست دانشگاه، عنوان دانشگاه برای این مؤسسه به کار رفت. از سال ۱۳۸۷ این دانشگاه بهطور مستقل اقدام به پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری در رشتههای مختلف بهصورت روزانه و شبانه کرد.
این دانشگاه با تعداد ۳۵ دانشجو در رشتۀ حقوق فعالیت خود را آغاز کرد. پس از تصویب هیئت امناء، تعداد پستهای سازمانی از ۱۸۵ به ۳۶۵ پست و تعداد دانشکدهها نیز از ۳ به ۷ دانشکده ارتقا یافت. این دانشگاه هم اکنون با جذب بیش از ۴۶۰۰ دانشجو در رشتههای فنی – مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه و در بیش از ۱۳ گروه آموزشی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در حال فعالیت است.
اطلاعات کلی دانشگاه آیت الله بروجردی
بر اساس آخرین آمار منتشر شده از طریق وبسایت رسمی دانشگاه آیت الله بروجردی و همچنین پایگاه خبری مرجع دانشگاههای ایران (UniRef) اطلاعات کلی دانشگاه آیت الله بروجردی به قرار زیر است:
تعداد کل دانشجویان در حال تحصیل: حدوداً ۴۶۹۷ نفر
تعداد کل اساتید مشغول به تدریس: حدوداً ۱۰۳ نفر
تعداد کل مقالات منتشر شده در نشریات و همایشهای داخلی: ۷۱۴ مقاله
تعداد میزبانی همایشهای برگزار شده: ۶ همایش
تعداد مقالات معتبر بینالمللی (ISI) استخراج شده: ۵ مقاله
دانشکدههای فعال دانشگاه آیت الله بروجردی عبارتند از:
- دانشکدۀ فنی و مهندسی شامل رشتههای عمران، برق، مکانیک، کامپیوتر و معماری
- دانشکدۀ علوم انسانی شامل رشتههای علوم قرآن و حدیث، حقوق، علوم اقتصادی، علوم سیاسی، آموزش زبان انگلیسی و علوم اجتماعی
- دانشکدۀ علوم پایه شامل گروههای ریاضی، فیزیک و شیمی
شما میتواند اطلاعات و آمار دقیقتر راجع به دانشگاه آیت الله بروجردی را از اینجا مشاهده نمایید.
در نمودار زیر نیز میتوانید بهترین رتبهای که دانشگاه آیت الله بروجردی در سال ۱۳۹۷ در بین دانشگاههای دولتی و دانشگاههای کل کشور کسب کرده است را مشاهده نمایید:
نمودار رتبۀ دانشگاه آیت الله بروجردی در سال ۱۳۹۷
از ساختمان اجارهای تا پردیس بزرگ شهر
دانشگاه اجارهای ساختمان اولیه این دانشگاه با اجارۀ یکی از ساختمانهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد در میدان مدرس این شهر فعالیت خود را شروع کرد. سپس ساختمانهایی در جوار مرکز آموزش کشاورزی در 3 کیلومتری جنوب شهر بروجرد (جاده خرمآباد) ساخته شد و از مهرماه سال ۱۳۸۸ به عنوان پردیس اصلی دانشگاه مورد استفاده قرار گرفت.
سرانۀ نیروهای استخدامی در دانشگاه آیت الله بروجردی
در بخش آموزشی، دانشگاه آیت الله بروجردی با جذب ۱۰۷ نفر به عنوان هیئت علمی و ۷۰ نفر به صورت حقالتدریس در رشتههای مختلف به تعلیم دانشجویان پرداخته است. در بخش اداری نیز با وضعیت استخدامی ۱۷۰ نفر بصورت رسمی، پیمانی، قراردادی و شرکتی در راستای اهداف دانشگاه مشغول به فعالیت هستند.
بهترین رتبۀ ورودی دانشگاه آیت الله بروجردی
در پایان این مقاله جا دارد اشاره کنیم، ورود به دانشگاه آیت الله بروجردی به راحتی امکانپذیر نیست و مستلزم کسب امتیاز بالاست. این رقابت در رشتههای علوم انسانی بیشتر است. بهترین رتبهای که به این دانشگاه وارد شده است، دانشجویی با رتبۀ ۱۶ بوده که رشتۀ تحصیلی حقوق را انتخاب کرده است.
امیدواریم اطلاعات موجود در این مقاله مورد توجه و رضایت شما متقاضیان واقع شده باشد.